Velkommen

Jeg er i ferd med å installere en ny WordPress basert blogg på dette nettstedet. Dette er foreløpig første innlegg – og det er ikke akkurat spennende. Men det kommer nok mer.

Print Friendly
  • Sigmund

    Hei Olav,
    Har vært borti deg på nett både mhp gitar og jus (jobb). Sist i forbindelse med din artikkel “Opphavsrett – en introduksjon”.
    Har et konkret spørsmål. Vi er et band som er i ferd med å gi ut en CD i egen regi som selges i lokalmiljøet og på konserter. Vi har ønske om å bruke noen bilder fra internett på coveret. Dette er medisinske bilder lagt ut på nett. Kan vi på lovlig måte bruke disse bildene? Eksempler på det vi er ute etter finner du ved å søke “salmonella pictures” i google.

  • Svaret er nei. Du må ha samtykke fra fotografen for å kunne bruke bildene. At de finnes på internet gjør ingen forskjell. Det er ikke mer lov å bruke bilder fra internett enn bilder du f.eks. finner i en bok.