Languedoc-Roussillon, Frankrike mellom Provence og Spania

Languedoc-Roussillon har blitt “min” del av Frankrike, etter at vi kjøpte en leilighet i regionen for tre år siden. I likhet med de fleste nordmenn visste jeg for inntil få år siden lite om dette området. Languedoc-Roussillon var noe vi forbandt med relativt rimelige franske viner. Det var i grunnen alt.

Senere har jeg oppdaget at det er en region som kan by på alt fra lange sandstrender til ville fjell. Vinen er også langt mer spennende og variert enn man kan få inntrykk av om man holder seg til Vinmonopolet.

Jeg har samlet og presentert en del informasjon om regionen under http://www.torvund.net/languedoc. Det er et “never ending work in progress”. Men selv om det fortsatt er mange huller har jeg nå valgt å gjøre dette kjent ved å lenke til disse sidene.

Print Friendly
 • Hei
  Skulle bare skryte av en veldig bra artikkel om Languedoc. Der har jeg et tips for de som skal reise ned dit, spesielt om vinteren når ingen direkte flyforbindelse fra Norge finnes utover Nice langt unna østover: fly til London med Ryanair og videre med samme selskap til Carcassonne. Denne byen er fantastisk, og et bra utgangspunkt for hele Languedoc Roussillon.

  Mvh
  Frédéric

 • Det er mange muligheter. Og jeg er helt enig i at Carcassonne er en by man må se hvis man er i området (sammen med Pont du Gard i den andre enden av regionen).

  Jeg forstår meg ikke på Ryanirs forretningsmodell. Men fra London-området og til dels fra Hahn (som heter Frankfurt på Ryanairsk, akkurat som Sandefjord heter Oslo) flyr de til mange byer: Marseille, Nîmes, Montpellier, Agde/Beziers, Prepignan og Carcassonne, i tillegg til at de flyr til Girona (som de kaller Barcelona). Stort sett er det en halv times kjøring fra flyplass til flyplass. Så velger man Ryanair via et eller annet er det mange muligheter.

  Girona, som er 100km nord for Barcelona er heller ikke noe dårlig utgangspunkt for den vestlige delen av Languedoc-Roussillon. Men vi har konstatert at det koster en del mer å leie bil i Spania enn i Frankrike. Så det man sparer på flybillett kan fort gå tapt på dyrere leiebil – hvis man skal leie bil.

  Fra London kan man også fly EasyJet til Montpellier og Marseille.

  Selv om Air France ikke er like billig som billigselskapene, så kan man få relativt rimelige billetter – 60-70€ inkl avgifter fra Paris. Hvis Norwegian fortsetter å fly billig til Paris er Norwegian / Air France en ganske brukbar kombinasjon.