Litt om iTunes-oppsett m.m.

Jeg setter pris på tilbakemeldinger, både ris, ros og feilmeldinger. Selv om jeg sjekker at ting virker, så kan det godt være feil jeg av ulike grunner ikke oppdager. Hvis du gir meg tilbakemelding så hjelper du også dine medstudenter. Det er sikkert andre også som har det samme problemet. Det beste er om du skriver en kommentar til det aktuelle innlegget på denne bloggen, så ser andre også hvilke spørsmål noen tar opp.

Noen har hatt problemer med at de bare har fått et begrenset antall “episoder”. Her har jeg endret på noe i oppsettet som gjør at dette forhåpentligvis er i orden nå.

Andre har hatt problemer med at de bare får den siste delen. Siden jeg nå deler  en forelesning i flere filer, betyr de at de bare får avslutningen. Og det er jo litt dumt.

Hvis du bruker iTunes må du passe på at du har satt den opp som følger:

Velg menyen Rediger, og fra denne menyen velger du Innstillinger. Du får da opp en side med flere faner. Velg Podcaster. Her finner du bl.a. et punkt som heter  Når nye episoder er tilgjengelige. Her velger du Last ned alle, og du vil få alle som er tilgjengelig (og som du ikke har lastet ned tidligere).

Print Friendly
 • Christine

  Hei, jeg får bare lastet ned den siste podcasten (fra 01.09), selv om jeg har valgt alternativet “last ned alle” under innstillinger.

 • Jeg må innrømme at dette skjønner jeg ikke. Nettopp for å teste at det virker abonnerer jeg på dette selv, og har ikke hatt noen slike problemer. Derfor lurer jeg på om det er noen andre der ute som har tilsvarende problemer, og om noen har noen ideer om hvordan dette kan fikses.

 • Christine

  For min del ordnet det seg nå når jeg fikk lastet ned de nye fra i dag, da kom alle de tidligere også med. Så da er alt i orden 🙂

 • Trond

  Hei. Jeg får også bare lastet ned episoden “litt om itunes oppsettet m.m.” fra 01.09. selv om det har kommet senere episoder. Får også bare 1 episode i feeden om kjøpsrett. Instillingene i itunes er riktige. Jeg har prøvd både v 7 og nye v 8 av itunes.

 • Det er en del her jeg ikke helt skjønner. På en maskin har jeg også problemer med å få lastet ned alt, mens det går greit på andre.

  Hvis du åpner fillisten (ved å klikke på trekanten til venstre for navnet på feeden), får du da opp liste over alle med muligheten for å velge “Last ned alle”?

  Hvis ikke noe annet fungerer kan du også laste ned filene fra de enkelte deler av bloggen. Men det er ikke akkurat den mest elegante måten å løse dette på.

  Jeg gjør hva jeg kan, og det skulle jo egentlig ha fungert sånn som det er ….

 • Trond

  Ved å bruke mediamonkey istedet for itunes fungerte det strålende med en gang og alle filene ble lastet ned av seg selv. Men det er jo litt dumt å bruke to programmer. Skaper problemer ved synkronisering mot ipod. Men det går jo ann å legge filene over i itunes manuelt.

  Da er vel problemet i itunes hos meg. Får heller ikke lastet ned filene enkeltvis ved å trykke “download” under filnavnet på nettsiden. Hvis det er riktig måte? Spilles bare av i et nytt nettleservindu av Quicktime. Har prøvd både explorer og chrome. Har også prøvd uten brannmur. Får også bare en episode av andre podcasts fra itunes-store jeg prøvde å feilsøke med så problemet må være lokalt hos meg. Alle instillingene i itunes skal være korrekte. Ved å trykke på trekanten ser jeg alle episodene og kan laste dem ned en og en ved å trykke “hent”. Trykker jeg “hent alle” vil ikke itunes samarbeide. Bortsett fra dette har itunes fungert strålende hos meg.

  Takk for hjelpen

 • Det ser ut til å være et eller annet som ikke fungerer helt som forutsatt i iTunes. På noen maskiner laster iTunes ned alle filer, slik den skal gjøre. Men på andre laster den bare ned den siste, selv om den er satt opp til å laste ned alle. Jeg skjønner ikke hvorfor, og kan ikke gi noe bedre råd en å velge “Last ned alle” fra listen over tilgjengelige podcasts.

 • odd harald

  Det ser ut til at itunes har problemer med å finne episode 1 av “Innledning til rettsstudiet” (podcast): http://folk.uio.no/olavt/undervisning/mp3/I01-Innledning.mp3 Den ligger ikke på denne linken – som den vel skulle være linket til. Takk for gode podcasts – veldig morsomt å kunne ha på øret når man er på vei til og fra steder! 🙂

 • Trond

  Hei. Jeg får også bare lastet ned episoden “litt om itunes oppsettet m.m.” fra 01.09. selv om det har kommet senere episoder. Får også bare 1 episode i feeden om kjøpsrett. Instillingene i itunes er riktige. Jeg har prøvd både v 7 og nye v 8 av itunes.