En uvelkommen bursdagshilsen fra Eniro

Eniro, som står bak tjenestene “Gule sider”, telefonkatalogen.no m.m. har funnet det for godt å legge ut fødselsdagen til alle som er registrert i telefonkatalogen. De har ikke innhentet samtykke.

Eniro sier at dette er en “hyggelig tilleggstjeneste” og at “denne informasjonen gjør det mulig blant annet å skille mellom flere personer med samme navn”. Som om den som verken vet en persons telefonnummer eller adresse klarer å identifisere rett person ved å se på fødelsesdagen!

Samtidig som man stadig oppfordres til å være varsom med å legge personopplysninger på nett, legger tjenester som telefonkatalogen.no helt unødvdendig ut personopplysninger uten å spørre.

Ønsker du ikke at fødselsdato skal framkomme sammen med ditt telefonnummer, ber vi deg selv gå inn via “MinSide” .

Dette skriver Eniro. Men her bør vi ikke akseptere en “opt out” løsning. De som vil ha slike opplysninger på nettet bør selv kunne skrive dem på “MinSide”.

Kommunikasjonsdirektør Bård Hammervold skriver følgende i en e-post (som sikkert er et standardsvar):

” Samtidig vil jeg tillegge at vi utvikler våre tjenester etter brukernes ønsker. Vår vurdering har vært at brukerne ønsker fødselsdager som endel av infomasjonen på “MinSide”, men dersom konklusjonen viser seg å være en annen vil vi lytte til dette og fjerne denne muligheten.”

De som ønsker at folk skal sende hilsner til andre bør like å få hilsner selv. Hvis du ikke liker at noen legger ut din fødselsdag på nett i en tjeneste som telefonkatalogen.no kan du sende en hilsen pr e-post eller SMS til disse:

Administrerende direktør  Hans Petter Terning hans.petter.terning@eniro.no

Kommunikasjonsdirektør Bård Hammervold
bard.hammervold@eniro.no
Mobil: 99 58 31 20

Print Friendly
 • ‘Hvis du ikke liker at none’
  mener vel noen?
  Epost på vei.. vel snart.

 • Ta også en titt på birthday.no, som vel må være minst like ille.

 • Trykkleif er rettet.

 • Jeg liker ikke den tjenesen heller og man kan lure på hvor de henter sine data fra. De oppgir også fødselsår, noe telefonkatalogen.no ikke gjør. Et kompliserende forhold er at birthday.no synes å bli drevet fra Sverige.

  Man bruker vel typisk en tjeneste som birthday.no til nettopp å søke om fødselsdager. Det er ikke noe som bare kommer opp når man egentlig søker etter et telefonnummer eller en adresse. Uten at det gjør det så veldig mye bedre.

  Men det at det finnes andre tjenester som er like ille gjør likevel ikke at telefonkatalogen.no bør legge ut slik informasjon.

 • Jeg har alltid ønsket meg en tjeneste som gidde meg telefonnummer og fødselsdag! Så kan jeg ringe vildt fremmmede på bursdagen deres HEHE! Så poengløst -.-

 • “Folket har talt: Bursdagen tas bort”

  Pressemelding

 • Hmmm

  jeg mener det hvertfall er tullete å utføre tilaket uten å spørre om tillatelse først. det gjør i det minste 1881. sjekk http://www.1881.no og si din mening der de hvertfall spør oss i forkant!

 • peek_a_boo

  Man kan faktisk stemme om man vil ha det offentlig eller ikke på 1881,hvis man går inn på denne linken: http://www.1881.no/. Stem stem!

 • Hvis folk vil ha fødselsdagen sin på nett, så må de gjerne det. Men andre skal ikke legge den ut uten folks samtykke.