Sykkelverksted på hjul – honnør til Oslo kommune!

Oslo kommune har etablert Sykkelbilen — et sykkelverksted på hjul. Det er lett å kritisere Oslo for deres manglende sykkelsatsing. Jeg har gjort det mange ganger og kommer til å fortsette med det. Men da må Oslo sannelig få ros også, når det er fortjent!

Vi ser veldig mange dårlig vedlikeholdte sykler. Mange har en tendens til å tro at sykkelen vedlikeholder seg selv. Dårlig vedlikehold går ut over sikkerheten og sykkelgleden. Et mobilt verksted hvor man kan får justert sykkelen og utført enkelt vedlikehold er et flott tilbud til byens syklister. Det hele er gratis.

Du finner en oversikt over hvor Sykkelbilen vil være her.

Jeg har foreløpig ikke benyttet meg av dette tilbudet selv. Men ut fra det jeg har blitt fortalt har man ikke deler, slik at man bare kan gjøre justeringer og reparasjoner som ikke krever utskifting av deler — med mindre man har med deler selv. Et fint tilbud kan bli enda bedre om man har de mest vanlige slitedelene som bremseklosser og vaiere. Selvfølgelig vil syklistene måtte betale for slike deler.

 

Print Friendly
  • Mor10

    Jeg har vært med en eftermiddag (i øsebnde regnvær), og skal ut to ganger til. Bra tiltak som blir godt mottatt av blide og takknemlige syklister! Når det gjelder deler, har Sykkelbilen med noen få deler (bremseklosser, kjeder, lappesaker, gir/bremsevaiere med strømper), men dette er mest “for syns skyld”. Sykkeldeler er utallige, og det vil være komplett umulig å dekke ethvert behov. I tillegg vil det som regel ta for lang tid å bytte denne typen deler, og kan komme til anvendelse kun ved liten trafikk.

  • Pingback: Olav Torvunds blogg » Blog Archive » Sykkeldoktor()