Sykkelstrekninger i Oslo. Mellom ringene (Skøyen-Bryn) — tur og lokalvei. Del 2: Blindern – Akerselven

Innledning. Blindern – Berg

Vi fortsetter å utforske området mellom Kirkeveiringen og Store ringvei. Denne gangen skal vi sykle i området mellom Blindern og Akerselven. Målet er å finne veier hvor det er lite trafikk. Disse rutene er ikke valgt ut med tanke på å komme fortest mulig fra A til B på sykkel. Noen av disse veiene har jeg vært i før, men slett ikke alle. Her er det mange fine sykkelveier, selv om det bare er noen få, korte strekninger som er tilrettelagt for sykkel.

Mellom Blindern og Akerselven er Ullevål sykehus en ganske bastant barriere. Enten må man sykle langs Kirkeveiringen, eller så må man sykle nord for sykehuset. På grunn av dette blir Sagene en slags trafikal øy som vi her kommer til å holde oss nord for. Men veien over Sagene er beskrevet i ruten Frogner – Sinsen.

Den første ruten er fra Blindern via eventyrveiene vest for Sognsveien til Berg.

Første strekning er Problemveien, som til tross for navnet er uproblematisk å sykle. Jeg pleier å ta med geocacher langs turveiene, og her kan man finne PPJ #93 yr.

Etter å ha krysset trikken i Niels Henrik Abels vei, fortsetter vi Tyrihansveien. Her passerer vi akademiske eplehager — jeg tror ikke akademikertettheten er større noe annet sted enn her. Professordrømmen er å bo i gangavstand til Blindern, om man da ikke er professor i jus og holder til i sentrum.

 

Der vi krysser Vestgrensa kan vi ta til venstre under Sognsvannsbanen, og inn på veien nord-vest for Sognsvannsbanen. Herfra kan vi fortsette mot Gaustad og Sognsvann, Ullevål Stadion, Store ringvei, eller hvor vi måtte ønske. Men vi holder oss til Tyrihans fram til Sognsveien.

Etter å ha krysset og syklet et lite stykke langs Songsveien, fortsetter vi Bergslia, syd-øst for Sognsvannsbanen. Hadde man bare blitt kvitt alle de parkerte bilene hadde det vært en riktig fin sykkeltrasé. Men her skal jeg si noe som jeg kommer til å gjenta mange ganger: Når det er parkert biler langs veien og det som er igjen av kjørefeltet blir ganske smal, da er det ikke en syklist som gir dårlig fremkommelighet. Det er alle de parkerte bilene. Det får være grenser til kravstorhet fra bilistene. Når de først har tatt halve veien til parkering, da kan de ikke klage på at syklister tar noe av det som er igjen. De får pent finne seg i å ligge bak til det åpner seg en god mulighet for å komme forbi.

Når vi kommer til Berg møter vi John Collets allé, som vi kommer tilbake til nedenfor. Mellom Bergslia og John Collets allé ligger Bergskogen, og her kan vi finne geocachen Bergskogen – gjemte grønne lunger #1.

Vi kommer her ut på Store ringvei. Men akkurat her er det en god sykkelvei med fortau, så det er greit å fortsette langs denne.

Print Friendly