Obama gull verdt for Sverige!

Obama handler på Ikea

For ikke lenge siden ble det spørsmål om hvor Michelle Obama hadde kjøpt en av sine kjoler. Leende svarte hun at den var kjøpt hos H&M, eller Hennes & Mauritz som denne svenske kjeden vel er mer kjent som hos oss. Det tok ikke lang tid før denne kjolen var utsolgt.

I dag, på dagen for Obamas presidentinnsettelse, gjengir Aftenposten bildet ovenfor, under tittelen “– Dette har vi øvd på i ukevis“. Bildet er fra byrået AFP, og Aftenposten er ganske sikkert ikke den eneste avisen som har trykket dette bildet.

Jeg tror ikke USAnerne hadde reagert om den påtroppende presidenten hadde gått litt mer up-market når det skal kjøpes møbler til The White House. Men signalet må være sterkt: Når flatpakkede IKEA-møbler er gode nok for den aller mest populære presidenten som skal innta White House, da er de ganske sikkert mer enn gode nok for den jevne USAner.

Slik reklame kan ikke kjøpes for penger. IKEA og H&M kan le hele veien til de kriserammede banker.

Men det overrasker at The White House ikke disponerer en noe mer praktisk bil til flyttebruk.

Et tillegg

Jeg var ikke oppmerksom på IKEAs egen “Obama-reklame” da jeg skrev dette. Men vi kan more oss med å innrede Det ovale rom med IKEA-møbler på http://www.embracechange09.com.  Jeg tviler vel på at det var denne reklamen som fikk Obama til å handle på IKEA, og det ervel heller ikke sikkert at IKEA-møblene skal stå i Det ovale rommet. Men morsomt likevel. Og en liten takk til nrkbeta.no, som hadde funnet fram til dette.