Heleren skjuler dine spor

Heleren, den som formidler tyvegods, gjør selvfølgelig sitt ytterste for at man ikke skal kunne spore hvem som leverer og hvem som kjøper de ulovlig ervervede varene. Man dekker spor, har kanskje falske dokumenter, osv. Så det er ikke overraskende at PirateBay nå tilbyr en tjeneste som skal skjule nettkjeltringenes spor.

PirateBay lover i følge Aftenposten at dette skal være sikrere for kjeltringene enn andre slike tjenester. Men nå skal de kreve betaling for sin tjeneste. At dette bryter med den såkalte “delingskulturen” er en sak, og PirateBay vil neppe få så mye sympati om noen hacker dette systemet for å bruke det gratis. Men en annen effekt av dette er sporingen. Man vil alltid kunne spore betalingstransaksjonen og dermed hvem som har betalt PirateBay for å benytte deres hvitvaskingstjeneste.