Symbolet på Oslos sykkelidioti

kontraskjaret

Politikerne og planleggerne skal ikke langt fra Rådhuset for å finne et av de mest talende symboler på politikernes idioti når man planlegger for sykkel. Jeg har mange ganger lurt på hvor de ansvarlige hadde lagt igjen hjernen sin da de planla sykkelveien i Rådhusgaten ved Kontraskjæret. Det som antageligvis er ment som sykkelvei (den er ikke merket, så man kan ikke være sikker), går plutselig rett gjennom leskuret på trikkeholdeplassen.

Løsningen er i seg selv farlig både for syklister og de som venter på trikken, og komplett idiotisk. Den blir ikke bedre av at det ikke er varslet ved skilt. Det som anlegger sykkelveier på den måten tar ikke sykkelen på alvor.

Det er ikke så lett å flytte på trikken. Så da må løsningen være å legge om hele sykkelveien.


Vis større kart