Hvem har spillselskapene hyret til å plante nyheter i E24?

I dag, 2. desember, har E24 to oppslag om pengespill og idrett. Først toppoppslaget om at Norge  “Nekter spillselskaper å sponse idretten” og deretter en artikkel om at spilleverandører “Leverer toppfotball gratis på nett”. Tilfeldig? Neppe! Alarm! Dette stinker av et PR-byrå som har klart å få inn saker etter oppdrag fra spillselskaper.

Til spørsmålet om penger fra spillselskapene går til samfunnsnyttige formål (i Norge ofrer vi gjerne folk så lenge det går til “gode formål” som idrett) svarer de at de gjerne ville ha sponset idrett, men får ikke lov. Som om sponsing er et godt formål. Det er reklame. Så suppleres det hele med “gladnyheten” om at man ved å registrere seg som bruker hos spillseslkaper kan se toppfotball på nettet gratis.

Det er hele er selvfølgelig pakket inn i en litt kritisk ramme. Det må se ut som journalistikk og ikke pressemeldinger.