Dokumentarfilm om å sykle i norske byer — anyone?

Som en kommentar til mitt innlegg “Kirkeveiringen — en sykkeltur”, mente en av mine kolleger at det burde lages en dokumentarfilm om hvordan det er å være syklist i Oslo. Jeg synes det er en glimrende idé. Det behøver ikke bare være Oslo. Her finner man f.eks. noe om tilstanden i Bergen. Man kunne sikkert ta med eksempler fra byer utenfor Norge om hvordan det kan gjøres. Jeg ville ha valgt å styre unna de byene som alltid trekkes fram (som København), siden det er nok av andre. I Gøteborg skal det f.eks. være godt tilrettelagt for sykling (har ikke syklet der selv, så jeg baserer meg på det andre har fortalt).

Men jeg er ikke noe filmmenneske, så det blir i alle fall ikke jeg som kommer til å lage en slik dokumentarfilm. Derfor sender jeg idéen ut i verden på denne måten, og håper på at noen som kan lage film plukker opp tanken.