Bank of America blokkerer overføringer til Wikileaks

The Kansas City Star melder at Bank of America har stanset overføringer til Wikileaks (som jeg har blitt oppmerksom på via twitter-melding fra Wikileaks). Pressemelding fra banken er referert slik:

“”Bank of America joins in the actions previously announced by MasterCard, PayPal, Visa Europe and others and will not process transactions of any type that we have reason to believe are intended for WikiLeaks,” the bank said in a statement.

“This decision is based upon our reasonable belief that WikiLeaks may be engaged in activities that are, among other things, inconsistent with our internal policies for processing payments.””

De slutter seg dermed til PayPal, MasterCard og Visa som har latt seg utnytte som redskap for reaksjonære krefter i USA.

Det har gått rykter om at neste pakke med “cables” fra WikiLeaks vil gjelde finansinstitusjoner, og Bank of America har vært nevnt som en institusjon som har lite å glede seg til når dette kommer. Om dette har påvirket Bank of Americas beslutning, skal jeg ikke spekulere i. Men det er fristende å si at man får håpe at Bank of America får skikkelig juling.

For egen del har jeg ikke noen form for kontakt med Bank of America, og dermed heller ingen kontakt å bryte. Det er lettere å boikotte en bank enn et globalt kortselskap. Jeg håper mange som støtter frihet flytter sine penger fra Bank of America til andre banker.

Heldigvis her det fortsatt mulig å sende penger til Wikileaks. Her kan du lese hvordan du kan overføre penger til Wikileaks.