Er dette Oslos dummest sykkelskilting?

Om man skal kåre den dårligste trafikkløsningen eller den dummeste skiltingen for syklister i Oslo, så er konkurransen knallhard. Men dette må være en finalekandidat. Skiltet står i Geitmyrsveien, omtrent utenfor nr 63. Skiltet forteller at det er sykkelsti, og slike skilt skulle vi gjerne hatt flere av. Problemet er at skiltet her står akkurat der skiltet står, der slutter sykkelstien i følge oppmerkingen i veien.

Merking av sykkelfelt er uklar og forvirrende. I en by hvor det bare er et oppstykket og usammenhengende nett av sykkelveier og sykkelfelt burde man i de minste merke og skilte tydelig. Men det gjelder jo bare syklister, og syklister er ikke viktige, verken for de som bestemmer i Oslo eller de som bestemmer nasjonalt. Skulle man skilte ville man dessuten gjøre de håpløse løsningene mer synlige, og politikerne håper vel at folk ikke skal oppdage hvor ille det er. Bortsett fra syklistene da, men de bryr ikke politikerne seg om.

Løsningen burde selvfølgelig være at man fortsetter sykkelstien på en trygg måte fram til og gjennom krysset, altså slik at skiltet angir det som gjelder. Hvis det er merkingen i veien som gjelder, da burde det vært skiltet med “Sykkelsti opphører”. Men Vegdirektoratet og Samferdselsdepartementet mener at det ikke er nødvendig å varsle syklister, så det skiltet har de ikke sett noen grunn til å innføre i Norge. Der de sitter bak sine skrivebort betrakter de vel fortsatt sykkelen først og fremst som et leketøy og man trenger ikke varsle på forhånd at veien blir borte. Man merker det når man plutselig blir presset vekk av en bilist som mener at dette er hans plass. Bak skrivebordene ser de heller ikke at merking i veien f.eks. kan bli slitt vekk. Det er nok lenge siden de som fastsetter slike regler selv har beveget seg på sykkel i trafikken.

[mappress mapid=”44″]