Kollektive trafikksynder — vet de ikke forskjell på buss og sykkel?

Fredag var jeg ute på en sykkeltur gjennom byen og opp mot Ekeberg og Lambertseter. Jeg valgte sykkelveien langs Munkedamsvn fra Skillebekk mot Ruseløkka. Her ble jeg hindret av en bilidiot som hadde kjørt opp slik at selve bilen sperret halve sykkelfeltet, og åpen dør og folk sperret resten. Han ble sur da jeg fortalte at han faktisk ikke hadde noe i sykkelveien å gjøre. Denne har jeg ikke bilde av.

Ved Operaen hadde en av bussene fra Olso Citysightseeing,  “Hop on – hop off” valgt å bruke sykkelstien som sted for å stoppe bussen mens han tok passasjerer av og på, eller hva det nå var han gjorde her. Jeg spurte sjåføren om han ikke visste hva som var forskjellen mellom en sykkel og en buss. Men han snakket ikke norsk. En annen fra selskapet som sto på holdeplassen tok over og sa at de skulle kjøre. Men de som driver guidede bussturer i Oslo bør selvfølgelig vite at sykkelfelt ikke er bussholdeplasser, og legge opp sine ruter slik at de ikke blokkerer disse. Det er selskapets ansvar.

Litt lenger oppe, i St Halvards gt, hadde en av Oslo Sporveiers busser funnet det for godt å bruke sykkelfeltet for å parkere bussen, etter hva jeg forsto i en pause mellom to turer. Jeg fortalte sjåføren ganske tydelig at han faktisk ikke hadde noe i sykkelfeltet å gjøre med bussen sin. Han snakket om mangel på plass, om selskapet og kom med en del andre unnskyldninger.  Slike unnskyldninger er uinteressante. Det er “all stans forbudt” i sykkelfelt, det gjelder også for busser.

Mens jeg snakket med den ene sjåføren dukket det opp en leddbuss til, som også parkerte i sykkelfeltet. Så jeg fikk inntrykk av at dette var en relativt vanlig praksis. (De to grønne bussene på bildet står på et området avsatt for busser utenfor veien, så de står lovlig.) Det var en gang mellom 15.30 og 16.00 den 3. juni, for de som måtte ønske mer detaljer.

Det er selvfølgelig #Ruter og Oslo sporveier som har ansvaret for å legge opp ruter, stopp etc slik at man ikke bruker sykkelfelt til bussparkering. Selskapene har selvfølgelig ansvaret for å stramme inn overfor sine sjåfører at slikt ikke er akseptabel.

Omtrent på samme sted, men på andre siden av veien, møtte jeg sist onsdag en taxi, det var en sølvgrå VW Caravelle fra Oslo Taxi med nummer A 170, som var frekk nok til å bruke sykkelfeltet og til dels fortauet for å snike seg forbi køen. Med relativt stillestående kø var det ikke vanskelig å sykle opp på siden av bilen. Han kunne ikke snike så langt, og sykkel er som kjent langt mer effektivt for å komme fram i bytrafikk. Heller ikke denne sjåføren likte å bli snakket til. Det er ille nok med sjåfører som sniker, men ekstra ille er det når de bruker sykkelsti og til dels fortau slik han gjorde. Slike sjåfører bør lukes ut av trafikken. Dessverre har jeg heller ikke bilde av den situasjonen.

#Ruter / Oslo sporveier, City Sightseeing og Oslo Taxi har åpenbart en jobb å gjøre overfor sine sjåfører. Og politiet bør heller bruke ressurser på de som opptrer slik i trafikken, fremfor å ha meningsløse kontroller av syklister.