Noen som slår Moss Turbiler i bøllete bussparkering?

Fredag 12 august var jeg ute på en liten treningstur på sykkel oppover Holmenkollåsen. I Holmenkollveien, rett ved Besserud stasjon sto denne bussen fra Moss Turbiler parkert. Det er et uoversiktlig sted. Det er bare fortau på den ene siden.  Bussen fra Moss Turbiler var parkert slik at den fullstendig blokkerte fortauet. Mens jeg var der måtte en mann med barnevogn ut i kjørebanen for å passere den grovt feilparkerte bussen.

Det er ingen tilrettelegging for sykkel, og noen syklister vil gjerne velge fortauet når det går sakte i motbakke. Hvis en syklist skulle ha valgt å sykle på fortauet måtte vedkommende enten ha krysset veien på et sted med dårlig oversikt, eller passert bussen i kjørefeltet mot kjøreretningen — fortsatt på et sted med dårlig oversikt.

Bussen var forlatt. Dette første bildet tok jeg da jeg var på vei oppover, og tidsstemplingen på bildefilen viser at klokken var 16.53. Da jeg var på vei ned igjen en halv time senere, sto bussen der fortsatt. Det neste bildet er tatt kl. 17.24.

Det finnes ingen unnskyldninger for å parkere en buss på denne måten. Moss Turbiler bør skjerpe veldig grundig inn overfor sine sjåfører at slikt ikke skal skje. Og vis som mener det er viktig å ta hensyn til myke trafikanter bør vurdere om vi kan gå til andre selskaper om vi skulle ha behov for å leie en buss.