Sykkeldoktor

Lørdag var jeg innom sykkelverkstedet som var satt opp på Sagene i anledning Bydelsdagene på Sagene. Oslo kommune har sitt utmerkede tilbud med Sykkelbilen. Men jeg lot meg friste av at bydelsdagene også reklamerte med at man kunne lære litt om hvordan mekke sykkel. Rent konkret ville jeg skifte bremseklosser. Jeg har forsøkt meg på å gjøre det selv tidligere, men med et heller mistrøstig resultat. Enten har jeg endt opp med veldig dårlig bremseeffekt, eller en slags konstant bremseeffekt. Så jeg har overlatt det til sykkelverksteder.

På Sagene fikk jeg skiftet bremseklossene, og fikk samtidig i et crash-kurs i hvordan dette skulle gjøres. Jeg fikk hjelp av en hyggelig mann fra et firma som kalte seg Sykkeldoktor. Neste gang jeg prøver å skifte bremsklosser selv bør resultatet bli bedre. Jeg synes Sykkeldoktor kan fortjene litt reklame for sitt konsept som en takk for hyggelig og god service. Det er et mobilt sykkelverksted, og de kommer til deg for å fikse sykkelen. Deres arbeidsområde er stort sett innenfor Store ringvei.

Min mann, jeg husker ikke hva han heter, sa at de aller helt tok oppdrag for bedrifter hvor de kunne fikse flere sykler på et sted. Å sykle fram og tilbake i byen for å fikse enkeltsykler var ikke like frisende. I disse “Sykle til jobben” tider burde det være en god idé å tilby sine ansatte service på sykkelen, med varierende grad av subsidiering.

Det er veldig mange som sykler rundt på sykler som er dårlig justert, som ikke har smakt en dråpe olje på mange år, som har dårlige bremser, osv. Sykkelgleden blir mye større om man har en sykkel som er riktig innstilt og godt vedlikeholdt, og det kan bety mye for trafikksikkerheten.

Dermed er det vel bare å ta kontakt, ser mer på sykkeldoktor.no.