Sykkelruter i Oslo: Bryn til Grønlandsleiret via turvei – en liten perle!

[section_title title=Svartdalen]Men vi tar en lite avstikker ned Svartdalen før vi kommer tilbake til den turveien vi skal følge. Det er et flott lite skogsområde, nærmest en urskog, nesten inne i Oslo sentrum. Omtrent her kan man finne geocachen Dra meg baklengs inn i fuglekassa HM#1.

Jeg anbefaler turen gjennom Svartdalen. Det er gjort mye for å gjøre området fremkommelig og det har blitt et fint lite turområde nær byen. Men noen god sykkelvei er den ikke. På Oslo kommunes sykkelkart er også denne merket som “turvei”. Jeg ville nok ha merket den som sti. Men det er mulig å sykle hele veien. Gcocachen  Alnastien – Catch #129 er i dette området, og litt lenger nede kan man finne geocachen Svartdalen – eo #27.

Vi kommer gjennom Svartdalsparken og kommer inn i Enebakkveien ved Kværnerbyen. Herfra er det flere muligheter videre, men ingen ordentlig sykkelvei. Jeg tillater meg et lite hjertesukk: Når man bygger ut nye bydeler må man også sørge for at infrastrukturen er på plass, og det inkluderer selvfølgelig sykkelveier. Men vi holder på på andre siden av elven. Her kan vi finne geocachen Kværnerbyen.