Årets julekalender begynner å ta form

Det er igjen tid for å sette sammen årets julekalender. Tradisjonen tro er min julekalender en kasse assortert juleøl. Skjønt det stemmer ikke helt. En kasse var et utmerket utgangspunkt da det bare var vanlige halvflasker. I dag varierer flaskestørrelsene så mye at det ikke fungerer med en tradisjonell ølkasse som ramme. Men det er innholdet som teller, og det er fortsatt 24 flasker juleøl.

Jeg har hatt slik julekalender i mange år, uten jeg husker akkurat hvor mange. Mye har endret seg i løpet av de årene. I begynnelsen var valgets kval hvilke øl som skulle få bli representert i kalenderen med mer enn en flaske. Det fantes ikke 24 sorter juleøl. I dag har Vinmonopolet mer enn 100 sorter juleøl i sine lister. Så utfordringen nå er å begrense seg — noe som ikke alltid er min sterkeste side. Så det har blitt litt mer enn 24 flasker, så noen får ikke bli med i kalenderen.

Jeg har i år styrt unna de store bryggeriene. Det er ikke noe Ringnes eller Hansa i årets julekalender. Skjønt det er en sannhet med visse modifikasjoner, etter som Hansa har kjøpt Nøgne Ø. Men så lenge Nøgne Ø fortsetter å være Nøgne Ø, er ikke det noe problem. Her er de som er kandidater til å bli med i årets julekalender. (Ikke alle er med i Vinmonopolets nettbutikk).

WIMG_6042_DxO

Fra venstre:

Det blir en utfordring her. Vintersolverv eller solsnu, og Thomasmesse er begge på den 21. desember. Thomasmesse er den dagen man etter gammel tradisjon skulle smake på juleølet. Og det kommer en solsnu til. Men det er vel en utfordring vi må klare.

Tredje heat er dette:

WIMG_6046_DxO

Siste feltet skulle også vært seks øl om regnestykket skulle ha gått opp. Men det ble åtte. Så av de 26 sortene juleøl er det to som ikke får bli med i kalenderen.WIMG_6047_DxO

Det skal nok bli jul i år også!