En stjerne skinner i natt. Stjernekampen er over

Jeg har sagt det før: Jeg liker “Stjernekamp”. Jeg liker at dyktige folk må gjøre det de i utgangspunktet driver med, men gå langt utenfor sin komfortsone.

De har vært dyktige med castingen. Da jeg så listen med navn, og så det første av høstens program, tenkte jeg at nå hadde de måttet grave dypt i skuffen. Men så står den ene etter den andre av for meg helt ukjente artist fram som virkelige stjerneskudd.

Stort sett har programmet gått som det skulle gå, og beste sto igjen til slutt. Nora er en god og verdig vinner. Hun startet ut som litt usikker, og jeg så i alle fall ikke for meg at hun skulle bli finalist og vinner. Men hun har vokst enormt i de ukene Stjernekamp har pågått. Hennes reise har vært interessant å følge. Reidunn Sæther har vært på topp hele tiden. Jeg håper og tror at begge vil få skikkelige karriereløft etter denne sesongens program.

Raylee har også vist seg fram som et stortalent. Med sine 17 år regner jeg med at vi vil får høre mye til henne i årene som kommer. Hun kunne godt ha vært i finalen, men der var det bare plass til to.ø

Jørn Hoel har vært en stor, positiv overraskelse. Jeg ville aldri ha tippet at han skulle ha nådd så langt som han gjorde. Jørn Hoel i opera, det så jeg for meg som et katastrofescenario. Men han kom fra det også på ganske brukbart vis. Han har satset minst 100% i alt han har gjort, og har hele veien kommet ned på bena. Likevel er jeg glad for at han ikke ble en av finalistene. Han er så etablert. Han har gjennom sin innsats i Stjernekamp fått vist at han an veldig mye mer enn mange av oss trodde, antageligvis også mer enn han trodde selv. Men han trenger ikke dette springbrettet like mye som de to finalistene.

Det blir stjernekamp også neste år. Det blir spennende å se hvem de da finner fram til. En jeg godt kunne tenke meg å se i en utgave av Stjernekamp er Marius Roth Christensen, tidligere vokalist i bandet “Seigmenn”, og nå fast som solist ved Den norske opera. Så langt jeg kan huske har det til nå ikke vært noen med jazzbakgrunn. Sissel Endresen eller Silje Neergård kunne vært interessante deltakere. Men aller helst håper jeg at de igjen klarer å finne fram ukjente talenter som får sin store sjanse gjennom Stjernekamp.