Les vins du Tour de France 2018: Ingen store vinetapper i 2018.

Så kan vi legge alle rykten til side. Nå er Tour de France 2018 presentert. I 2018 vil hele Touren gå i Frankrike.

Starten i år er forskjøvet til 7. juli, noe som har vært kjent lenge. Man vil unngå kollisjon med fotball-VM. Det kommer til å bli et spennende sykkelritt med mange spektakulære etapper. Men akkurat det overlater vi til sykkelpressen. Som vanlig får vi bare en oversikt, som jeg synes er frustrerende. Jeg forstår ikke hvorfor Tour de France ikke publiserer mer detaljerte kart for etappene, men holder de tilbake til en gang i juni 2018.

Sett i et vinperspektiv, blir Tour de France 2018 ikke veldig spennende. Touren starter i Vendée, ved utløpet av Loire. De tre første etappene går i Loire. Der skal vi finne noe vin, selv om vi antagelig må jukse litt og hente litt vin et stykke fra etappene. Loire er et spennende vinområde som ikke får den oppmerksomheten det fortjener.

Herfra drar Touren mot nordvest, til Bretagne. Her produseres det ikke vin, så vi må holde oss til øl og eventuelt cider. Det blir nok mest øl for meg. Jeg er ikke særlig begeistret for cider.

Touren fortsetter litt østover til Chartres, og deretter nordover mot Roubaix. Her i fransk Flandern er det tradisjon for ølbrygging, men vi er for langt nord for vinprodusksjon. Selv om klimaendringene har flyttet vingrensen nordover, og det nå også produseres vin i Belgia, er det ikke noen særlig interessant vinproduksjon her.

Fra Roubaix forflytter Touren seg til Alpene, hvor det som alltid vil være vanselig å finne et interessant utvalg av vin. Touren krysser Rhônedalen, men ikke der vi finner den mest interessante vinen fra Rhône. Den fortsetter gjennom Ardeche, hvor det er en del interessant vin. Vi får se hva vi finner når vi får detaljene. Denne etappen ender i Mende i Lozere. Det er en etappe med en spektakulær avslutning. Men jeg har til nå ikke klart å finne noen interessant vin i departementet Lozere.

Kanskje kan vi finne noe interssant vin langs etappen fra Millau til Carcassonne. Her trenger  i mer detaljer. Etappen dagen etter går gjennom Ariège, et departement hvor det alltid er vanskelig å finne interssant vin. Kanskje kan vi finne noe langs starten på etappen — igjen må vi vente til vi får mer detaljer.

Deretter kommer det mer fjell, og vi vil nok fortsatt ikke kunne finne noe vin inne i Pyreneene. Vi kan antageligvis finne noe langs etappen til Pau.

Tradisjonen tro avsluttes det hele i Paris, og da blir det som vanlig champagne.

Tour de France 2018

Les Vins du Tour de France

I vini del Giro d'Italia