Bikerail 2018 — med sykkel på Interrail. Dag 10: Mer tog og mer streik. Calais — Amiens

Bena var tunge og kraftløse i dag. De var ikke så ille sm jeg hadde fryktet. Men selv den minste motbakke var tung, og gjorde jeg et lite forsøk på å ta i litt, begynte jeg å stivne med en gang. Så jeg vedtok enstemmig at det ville bli mest tog denne dagen også.

Streiken gjorde at det ikke gikk så mange tog, og det første som gikk i riktig retning gikk ganske sent. Det hadde sikkert gått noen tidligere også, men da var jeg uansett ikke klar til avgang. SNCF-appen, som skal gi oppdatert informasjon, var ikke samarbeidsvillig. Den ga ikke noe informsjon om tog i det hele tatt. Den ga en feilmelding om jeg ikke hadde nett, men det var bare tull. Så jeg måtte dra til stajsonen(e) og se på oppslagene der. Jeg skriver stajonen(e) i flertall. Min interrail app ga hele tiden togtider til å fra en ny stasjon utenfor sentrum, en TGV-stasjon hvor også Eurostartoget til London går fra. Det var et stykke dit, og jeg fant selvsagt ikke den smarteste veien med en gang. Her er det også mange motorveier og jernbanelinjer som må krysses på et vis. Men det var ikke noen andre tog som gikk herfra, i alle fall i den retningen jeg skulle, enn de som gikk inne fra byen. Og jeg visste at jeg hadde god tid til å rekke det toget jeg hadde sett med ut fra stasjonen inne i byen.

Det ble en kombinert sightseeing og cacherunde på rundt 25 km i rolig trilletempo, blant annet i området rundet Eurotunnel-åpningen. Jeg gjorde ikke noe forsøk på å finne leiren av folk som forsøker å komme seg ulovlig over til England, om den fortsatt finnes. Den har vær ryddet noen ganger, men slik ting har det med å dukke opp igjen.

Jeg har sagt at grenser ikke er hva de en gang var. Jeg merket ikke at jeg var kommet fra Nederland til Belgia på annen måte enn ved at sykkeltilretteleggingen ble belgisk, og ikke lenger var nederlandsk. Men det som i praksis er en utvidet grense for Storbritannia, den er synlig og merkes. Området kan se ut som et fengsel eller en konsentrasjonsleir. Det skal ikke være lett for utvedkommende å komme i nærheten av tunnelen.

Det er en del grensehandel selv om det ikke lenger er tax-free salg mellom EU-land. Kanskje den eneste fordelen som briter vil merk av Brexit bli at de igjen vil kunne kjøpe tax-free, slik vi kan når vi reiser til Norge. Det var store grensebutikker i Puttgarden, og det er store butikker her, åpenbart tilpasset sitt marked.

Charles De Gaulle var gift med Yvonne Vendroux, som var fra Calais Det gjorde at De Gaulle var her ganske ofte, og han var åpenbart populær her. Her er en statue som det kunne være fristende å kalle Charles De Gaulle og Yvonne Vendroux i Lampeland.

Jeg tok først togt til Boulogne Ville. Derfra var det et annet tog til Paris, via Amiens. Siden mange tog var innstilt, ble det ganske lang ventetid der.

Fransk jernbane har den merkelige idéen at de ikke annonserer hvilket spor et tog skal gå fra, før ganske kort tid før avgang. Det blir derfor en kø av folk foran informasjonsmonitorene, som venter på at sporet skal oppgis. De skifter neppe fra gang til gang. På f.eks. tyske stasjoner står det spornummer på de trykte oppslagene. Da kan man gå på perrongen, eller passe på å holde seg i nærheten av perrongen når tiden for avgang begynner å nærme seg.

I alle fall de nyere franske togene har opphengskroker for sykler. Det er det mest plasseffektive systemet av de jeg har sett til nå. Jeg har også sett tilsvarende i Sveits. Her går det greit med 6 sykler. Der er merket på døren til sykkelvognene at det er plass til  sykler. Men når man går på, vet man ikke hvor mange sykler det er der fra før.

Men da det ble ni sykler og en barnevogn, ble det ganske trangt.

Det er heis til noen, men langt fra alle perrongene. De heisene som finnes, er som regel små. Så små at det bare såvidt går en vanlig sykkel inn i dem.

På noen stasjoner har de laget en slags rampe langs kanten av trappen. Jeg så tilsvarende også på noen stasjoner i Nederland. Den kan sikkert fungere greit når man har en sykkel uten bagasje. Men de fungerer dårlig når man har sykkel med full feriebagasje Jeg synes det er vel så greit å bære sykkelen, som å trille den der.

Denne gangen tok jeg ikke sjansen på å bestille hotell før jeg var sikker på at jeg ville komme fram. Jeg forsøkte å bestille på toget fra Boulogne-Ville til Amiens. Men franske tog, i alle fall de fleste av dem, har ikke internett. Her er både nederlandsk og belgisk, og NSB bedre. Jeg tror det har begynt å komme på noen franske tog, men det har ikke vært nett på de togene jeg har reist med.

Mobildekningen er ofte ganske dårlig i Frankrike, særlig når det gjelder datakommunikasjon. Jeg har ofte problemer med å få nett på telefonen utenfor byene, og det var ikke mulig å få brukbart nett på tog i fart. Jeg fikk ikke bestilt noe før jeg kom fram til Amiens, og da ventet jeg tålmodig på bekreftelsen. Jeg tok et screenshot av den, for sikkerhets skyld.

Da jeg kom fram til Amiens, oppdaget jeg at jeg ikke hadde fylt inn reisedato på billetten, Så på en måte har jeg sneket på toget i hele dag, og har ikke brukt opp noen togdag. Jeg tar det som en kompensasjon for å ha blitt rammet av streik

Amiens er en fin by. Om mange av de byene jeg har vært innom på den måten som nå, tenker jeg at jeg godt kan komme tilbake hit. Det er en by med kanaler og trivelige områder langs disse. Skjønt de gir inntrykk av å være områder som man nå er i ferd med å redde fra forfallet.

Den 8, etappen av årets Tour de France, på selveste 14. juli har målgang i Amiens. Jeg må ta en tur til målområdet for å ta noen bilder, før jeg sykler videre herfra. Målgangen er bare et par kvartaler fra hotellet jeg bor på.

I dag blir det sykkeldag. Jeg sykler i retning av Rouen, som blir sånn omrent siste halvdel av den etappen de skal sykle i Tour de France, men motsatt vei. Det er fint vær. Et skilt i går kveld påstod at det var litt vel varmt, men sååå varmt var det tross alt ikke.

På den annen sider. Det samme skilte påsto at datoen va 01/01/00, så det var i alle fall ikke til å stole på.

Men i dag jeg får i alle fall bruk for den solkremen jeg kjøpte på vei til København.

Bikerail 2018 Med sykkel på Interrail - utreise: (Oslo - København -- Montpellier.

Sykkelturer