Les vins du Tour de France 2018.

Så er vi i gang igjen. I morgen kan vi la fotball være fotball, og følge med på Tour de France. Jeg er i Frankrike som jeg pleier å være på denne tiden. Ikke for å følge Tour de France sirkuset. Jeg pleier selvsagt å se det live når det er i vårt område, men det er de ikke i år. Det betyr at jeg ikke får oppleve hvordan det forsterkede TV2-teamet vil fungere. Men det må bare bli enda bedre når det nå er forsterket med Thor Hushovd. Men fransk TV er ikke dårlig i sin dekning de heller.

Slik er årets Tour:

Alle etappene går i Frankrike i år. Sett i et vinperspektiv, er det ikke en veldig interessant Tour. Touren starter rundt utløpet av Loire. Der kan vi finne noe vin, men ikke nok til tre etapper. Så vi må nok snike oss et stykke oppover Loire og ta med vin fra områdene der.

Derfra går det nordover mot Bretagne, som ikke er kjent for noen vinproduksjon. Det fortsetter videre nordover i retning Roubaix. Her kan det bli interessant sykling, men ikke noe interessant vin.

Herfra forflytter sirkuset seg sørover mot Alpene. I fjellene er det ikke noe vin å finne, men kanskje kan vi finne no vin i dalene her. Når rytterne krysser Rhônen på etappene 13 og 14, skal vi klare å finne noe vin. Vi skal også finne noe før de igjen går inn i fjellene i Pyreneene.  Vi kommer til å følge tradisjonen og avslutte med champagne i Paris. I tillegg til å være en verdig vin til å feire slike avslutninger, er champagne faktisk Parisområdets vin.

Tour de France byr på bedre kart i år enn hva de har gjort tidligere i år. Jeg synes fortsatt det er dumt at kartene publiseres så sent, men i år kan vi i alle fall si at de kom sent, men godt. De har laget ett stort kart hvor alle etappene er lagt inn, hvor vi kan zoome inn og ut, og zoome inn på detaljnivå. De kartene jeg har gjengitt er ikke like detaljerte. Men ved å klikke på dem, kommer du til TfFs kart.

Tour de France 2018

Les Vins du Tour de France

I vini del Giro d'Italia