Les vins du Tour de France 2018. 11. etappe: Albertville — La Rosière Espace San Bernardo

Jeg hadde ikke ventet at Greg van Avermaet skulle holde så godt, og ta 1.29 på Chris Froome og de andre sammenlagfavorittene på gårsdagens etappe.

I dag,  den 11. etappen, er  kort og hektisk. Den er på “bare” 108,5 km. De går rett inn i en HC, ned fra denne,, opp en ny HC, litt ned, opp andre kategori, ned fra den og avslutning på toppen av en førstekategori. På slike etapper pleier det å bli action fra start. Slik tidsgrensene regnes ut, kan noen få problemer med tidsgrensen på en etappe som denne.

Noen hadde problemer også i går. Dylan Groenewegen, Mark Cavendish og Marcel Kittel kom i mål med 28 sekunders margin til tidsgrensen. Det samme gjorde Amund Grøndahl Jansen. Hans oppgave i rittet er å hjelpe Dylan Groenewegen, så det er ikke sikkert han egentlig hadde problemer selv.

Når det gjelder vin, er dette en mildt sagt vanskelig. Jeg skrev i går at ingen vinmarker i Savoie ligger høyere enn 500 moh. Dagens etappe starter på 441 m, og stiger til 646 m ved mellomsprinten, før klatringen begynner. Deretter er etappen ikke på noe punkt lavere enn ca 700 meter.

Hvis vi hadde reist mot syd-vest i stedet for mot nord-øst fra Albertville, ville vi ha kommet til noen av de interessante vinområdene i Savoie. Men det er bare tilbake til noen av de områdene vi var innom i går.

Det var en planleggingstabbe at jeg ikke i alle fall sparte osten til i dag. Dagens etappe går gjenneom Beaufort, men jeg får bare vise til gårsdagen når det gjelder ost herfra.

Viner fra Savoie er varierte, så prøv en annen vin derfra, er det beste jeg kan si. I morgen blir det minst like vanskelig.

Tour de France 2018

Les Vins du Tour de France

I vini del Giro d'Italia