Les vins du Tour de France 2018. 17. etappe: Bagnères-de-Luchon — Saint-Lary-Soulan

De franske kommentatorne jublet selvsagt for fransk seier. Noe som nesten har blitt like spennende som hvem som vinner, er om Arnaud Demare kommer i mål innenfor tidsgrensen. Han er den eneste fullblods sprinteren som er igjen, og det er ikke så mange andre i “bussen”. I går kom han alene i mål, 41.20 etter Julian Alaphilippe, og nesten 10 minutter at nestsiste rytter kom i mål. Jeg tror ikke at han kommer til å fullføre.

Det var dramatisk å se Philipe Gilberts uforkjøring. Det var godt å se at han kom seg opp, viste tommelen opp og satte seg på sykkelen igjen. Han var tydeligvis ikke alvorlig skadet. Han viste oss hvordan man skal gjøre det hvis man reagerer riktig i en slik situasjon. Å bremse mens man svinger, fungerer ikke. Det gjør bare vondt verre, i alle fall om man forsøker å bremse hardt mens man holder stor fart rundt en sving. Det er mulig han bremset for sent, og at han derfor mistet kontrollen. Men så var det å fortsette rett fram, bremse så hardt som mulig, og få føttene ut av pedalene.

Fransk TV viste et syklende intervju med blant andre Geraint Thomas og Chris Froome, tatt opp på hviledagen. På spørsmål om Chris Froome anså Geraint Thomas som den største utfordreren, svarte han bare at om Geraint eller han selv vinner, det vil uansett være helt supert. Utfordreren er først og fremst Tom Dumoulin. Så får vi vel se hvor dypt det stikker når Chris Froome sier at det vil være lite fint om Geraint Thomas vinner som han selv. Overraskende nok var sportsdirektør Nicolas Portal betydelig mer tungpustet i sykkelintervjuet enn Geraint Thomas og Chris Froome. Men han var også ute og syklet med laget. Hvem den syklende reporteren fra fransk TV var, fikk jeg ikke med meg.

Dette blir en interessant etappe på så mange måter. Den er kort, bare 65 km. På denne etappen er det “grid start”, ikke den vanlige flying start som vi kjenner fra de andre etappene. Rytterne stiller opp omtrent som det gjøres i motorracing, med gul trøye i “pole position”, Deretter stilles de øvrige av de 20 beste i sammendraget på plasser bakenfor. Bak disse stilles de øvrige rytterne opp i puljer på 20, basert på sammenlagtplassering. Her kan vi til og med risikere tjuvstart i et ritt med fellesstart. For en forklaring av grid starten, se denne videoen.

Uansett: Det vil være full fart fra start, og de går rett inn i en bakke. Det vil være en utfordring å få samlet lagene, i den grad de har noen lag å samle. De dårligst plasserte hjelperytterne kan få en brutal start om de skal kjøre seg opp til sine kapteiner. Det vil ikke overraske om det blir en kaotisk start med en del velt og hjelperyttere som aldri kommer fram til sine kapteiner.

Vi må regne med en kort og hektisk etappe, men stor fart. Hvis man regner ut tidsgrensen som man pleier å gjøre, vil noen, ikke minst Arnaud Demare, få problemer.

Rytterne er knapt under 800 meter noe sted på denne etappen. I høyder mellom 800 og 2000 meter produseres det ikke vin, i alle fall ikke i dette området. Jeg vet heller ikke noe annet av mat eller drikke som det er verdt å ta med fra disse fjellområdene.

Jeg håper du fulgte mitt råd fra i går, og tok med litt ekstra vin fra Limoux. Om det er noen trøst, vil vi finne mer å drikke i morgen.

Tour de France 2018

Les Vins du Tour de France

I vini del Giro d'Italia