Les vins du Tour de France 2020. 1. etappe – Nice Moyen Pays — Nice

Så er vi endelig i gang. Årets åpningsetappe er en 156 km lang, ganske flat etappe. Det er en runde som delvis sykles to ganger. Det er én tredjekategori stigning som passeres to ganger, slik at de får delt ut nok klatrepoeng til å kunne dele ut klatretrøyen. Feltet kommer antageligvis til å holde seg samlet, og avslutningen er helt flat — så her må vi regne med at en av spurterne stikker av med seieren.

I utgangspunktet skulle dette være en publikumsvennlig etappe. Men det er et åpent spørsmål om hvor mye publikum som slipper til. Tour de France har følgende om smittevern på sine nettsider:

Det gjenstår å se om rittet blir gjennomført etter planen. En del ryttere tviler på at det blir fullført.

Selv er jeg i Norge denne gangen, og vil følge Tour de France på TV2. Jeg har ikke vært i Frankrike siden i februar, og føler visse absinenser. Jeg håper smittesituasjonen stabiliserer seg på et akseptabelt nivå, slik at det igjen blir mulig å ta en tur.

Nice er en fin by, med fin beliggenhet. Den ligger langs Middelhavet, ved foten av Alpene. Alpene beskytter byen mot kald luft fra nord, som har gitt byen et behagelig klima. Men det er ikke et landskap som er veldig godt egnet for vindyriking.

Dagens etappe går i stor grad i dalene rundt et høydedrag. Dette er Bellet. Det er et kupert område rundt landsbyen Saint-Romain-de-Bellet og ligger mellom 200 og 400 meter over havet. I utgangspunktet er det et klassifisert område på 650 ha. Det er den lille lilla flekken helt øst på kartet, rett innenfor Nice. Men her har urbaniseringen gjort betydelige innhogg i vinmarken, så i dag er det bare ca 50 ha hvor det dyrkes vin.

Området nyter godt av en kjølende vind som kommer ned Var-dalen. Det er også en annen vind, som ut fra beskrivelsen høres ut som en vanlig solgangsvind. Om dagen varmes land mye fortere enn vannet. Luften over det varme landet varmes opp og stiger. Vind blåser inn fra sjøen mot det lavtrykket som skapes på denne måten. Denne vinden kommer typisk på ettermiddagen. Om natten er det motsatt. Landet kjøles raskere ned enn sjøen. Luften over varmt vann stiger, og vinden blåser fra land. I dette området betyr det at det om morgenen kommer en relativt kjølig vind ned fra fjellene bak. Alt dette bidrar til en bedre vin. For mye varme gir en slapp og ganske uinterresant vin. Det lokale klimaet akkurat her er gunstig for vindyrking.

Det produseres ikke så mye vin rundt Nice og siden det begge de første etappene går i det samme området, må vi porsjonere de ut litt. Så vi starter med hvitvin i dag, så får vi komme tilbake til rosévin og rødvin i morgen.

Hvitvin lages først og femst på Vermentino, som særlig forbindes med Italia, men som vi også dyrkes en del på Korsika. Ca 60% av de hvite druene er Vermentino. I dette området kalles druen Rolle. Ellers brukes Roussanne, Clairette, Bourboulenc, Chardonnay og to for meg ukjente druer: Mayorquin og Pignerol. Vinen er være smaksrik og elegant, med en viss sitruskarakter.

Route des vins de Provence foreslår en runde på 16 km i Bellet, hvor man er innom seks vingårder.

Da jeg søkte på Vinmonoplets nettsider, ble jeg overrasket over hvor mange hvite Bellet de så ut til å ha. Men Vinmonopolets søkesider er også slike som gjerne vil tenke for deg, og regner med at du sikkert skrev feil. Da da jeg søkte etter Bellet fikk jeg også treff på alt som hadde belle i navnet, og da ble det ganske mye. Ved litt nærmere gjennomgang blr det redusert til to. Egentlig kom det opp tre, men den ene er utsolgt. De to andre finnes i noen butikker, men kan ikke bestilles. Så mulighetene for å kjøpe slik vin er åpenbart begrenset. De koster 350 og 380 kr flasken. Man får mye god vin i den prisklassen, og jeg vet ikke om disse vinene forsvarer prisen.

Produksjonen er ganske liten, og det meste drikkes lokalt. Så dette er kanskje en vin man bør huske på om man er i området.

Tour de France 2020

Les Vins du Tour de France

I vini del Giro d'Italia

Ønsker du bedre for­hold for syklende?

Meld deg inn i Syk­lis­tfor­eningen, orga­ni­sa­sjo­nen som arbei­der for hver­dags– og tur­syk­lis­ter. Syk­lis­tene arbei­der poli­tisk nasjo­nalt og lokalt for å bedre for­hol­dene for syk­lis­ter. Vi tren­ger en slag­kraf­tig orga­ni­sa­sjon om iva­re­tar de syk­len­des inter­es­ser. Som med­lem får du gode med­lems­til­bud og andre for­de­ler. Meld deg inn nå! Se her om Sykistforeningens lokal­lag i Oslo.

Dessverre er Syklistforeningen medlem av Trygg Trafikk,  som er en bilistorganisasjon med hovedbudskap at bilen skal fram, og at alle andre må passe seg. Når det gjelder sykling har de ikke stort annet å bidra med enn et evindelig mas om å bruke hjelm. Enda verre: Trygg Trafikk er igjen medlem av bilbransjens lobbyorganisasjon Opplysningskontoret for veitrafikken. Dette gjør at jeg har blitt ganske ambivalent til foreningen. Men lokallaget i Oslo gjør en viktig jobb for oss som bor der.

Gras­rot­an­de­len: Er du blant oss som pleier å tape pen­ger på tip­ping, Lotto eller andre penge­spill fra Norsk Tip­ping? La noe av pen­gene gå til å støtte arbei­det for de syk­len­des inter­es­ser. Syklistforeningen Oslo  er regist­rert som gras­rot­mot­ta­ker num­mer 995213400 (peker til PDF-fil med strek­kode du kan ta med deg til kom­mi­sjo­næ­ren). Grasrotandelen må gå til lokale foreninger, så jeg håper andre lokallag også benytter den muligheten. Men jeg har ikke noen detaljer om dette. Les mer om gras­rot­an­de­len hos Norsk Tip­ping.