Los vinos de la Vuelta 2022. 9. etappe: Villaviciosa — Les Praeres. Nava

Bilde på toppen: Wikimedia Common, foto Goldorak, edited by Petar Miloševi?, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationa

Det var nok en imponerende klatring og ny etappeseier til Jay Vine. Rudy Molard kom i mål som 62. mann, og falt fra andre til 30. plass i sammendraget, 9.27 bak ledende Remoc Evenpoel. Ellers var det ingen store endringer i toppen av sammndraget.

Dagens etappe er en 153,4 km lang fjelletappe. Det er fem katgoriserte stigninger, og nok en gang er det målgang på toppen av en førstekategori.

Dette er siste etappe i denne delen av Spania. Jeg har nå tømt det meste jeg har funnet av drikkekilder i denne delen av landet.

Hugh Johnson og Jancis Robinson nevner Tierra de Léon litt lenger inne i landet, men de skriver ikke så mye om det. Det ligger syd for Cordillera Cantábrica fjellene. Jeg har lest at området skal ha et mikroklima som passer godt for produksjon av musserende vin. Men området er mest kjent for den lokale røde/svarte druen Prieto Picudo, som motstår tørke godt. Det er en aromatisk drue med god syre og fruktighet. Den sies å gi viner som kan minne om viner laget av Tempranillo, men er litt lysere i fargen. Rødviner produsert her skal ha minst 60% Prieto Picudo eller Mencía. Det er druer som er ukjente for meg. Det som Vivino angir som de beste vinene laget av Menica er priset fra 840 til over 12 000 kr, og det er ikke norske priser. Hvis dette er typiske priser, ligger de godt over det jeg vanligvis vil betale for en flaske vin.

Selv om vi nå er i Asturias, tar jeg med litt mer galiciansk musikk, denne gangen sang, her representert med Uxía. Hennes sang er basert på tradisjonell galiciansk sang. Her synger hun sammen med Sílvia Pérez Cruz.

I morgen er det hviledag, og hele sirkuset skal forflytte seg til et annet hav. Tirsdag er de en etappe ved Middelhavet og Alicante. Jeg tror mange ryttere ser fram til den hviledagen, og at det etter hviledagen kommer noen flate etapper.

Vuelta 2022

Los vinos de la Vuelta

Les Vins du Tour de France

I vini del Giro d'Italia

Ønsker du bedre for­hold for syklende?

Meld deg inn i Syk­lis­tfor­eningen, orga­ni­sa­sjo­nen som arbei­der for hver­dags– og tur­syk­lis­ter. Syk­lis­tene arbei­der poli­tisk nasjo­nalt og lokalt for å bedre for­hol­dene for syk­lis­ter. Vi tren­ger en slag­kraf­tig orga­ni­sa­sjon om iva­re­tar de syk­len­des inter­es­ser. Som med­lem får du gode med­lems­til­bud og andre for­de­ler. Meld deg inn nå! Se her om Sykistforeningens lokal­lag i Oslo.

Gras­rot­an­de­len: Er du blant oss som pleier å tape pen­ger på tip­ping, Lotto eller andre penge­spill fra Norsk Tip­ping? La noe av pen­gene gå til å støtte arbei­det for de syk­len­des inter­es­ser. Syklistforeningen Oslo  er regist­rert som gras­rot­mot­ta­ker num­mer 995213400 (peker til PDF-fil med strek­kode du kan ta med deg til kom­mi­sjo­næ­ren). Grasrotandelen må gå til lokale foreninger, så jeg håper andre lokallag også benytter den muligheten. Men jeg har ikke noen detaljer om dette. Les mer om gras­rot­an­de­len hos Norsk Tip­ping.