Bilde på toppen: Frog17, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons
Det var moro at en så fargerik og uberegnelig rytter som Marc Soler endelig lyktes og klarte å vinne en etappe.
Gårsdagens etappe ble mer dramatisk enn jeg setter pris på. Det er alltid trist når noen kræsjer og må bryte. Særlig er det trist når en av favorittene tas ned av en annens velt. Wout van Aert hadde et solid grep om poengtrøyen, og hadde akkurat festet grepet om klatretrøyen, før det gikk galt i utforkjøringen. Det var et trist syn. Ben O’Connor klarte å forsvare den røde ledertrøyen med et nødskrik. Primoz Roglic fremstår ikke lenger så sterk som han gjorde litt tidligere. Nå virker det som om Enric Mas er den sterkeste.
Dagens etappe er 143 km lang, og betegnes som “medium mountain”. Det er to andrekategoristigninger, og en flat avslutning. Spurtere som “overlever” de to stigningene vil antageligvis gjøre opp om seieren. Kanskje en ny mulighet for Kaden Groves.
Cantabria er heller ikke kjent for vinproduksjon. Jorden er for fruktbar og klimaet for vått og vindfullt til at man kan produsere vin av høy kvalitet. Om vindruer “trives” best i dårlig jord, vet jeg ikke noe om. Jeg har ikke spurt dem. Men resultatet blir i alle fall bedre der de må kjempe litt for tilværelsen. I fruktbare områder er det dessuten som regel mer lønnsomt å dyrke noe annet enn vindruer.
Det er to områder i Cantabria hvor det produseres vin som er klassifisert som landvin, Vino de la Tierra (VT): Liebana VT et stykke inn i landet hvor det stort sett produseres rødvin, og Costa de Cantabria VT som er nærmere kysten. Her produseres det hvitvin, og en så uspansk drue som Riesling er dominerende.
Hos Vinmonopolet finner jeg noen spanske hvitviner som har Riesling i drueblandingen, men ingen viner laget bare av Riesling. Og ingen av de vinene jeg har funnet som bl.a. er laget på Riesling, kommer fra dette området. Jeg er glad i Riesling, men foretrekker tysk eller fransk (Alsace). Jeg må medgi at jeg er skeptisk til spansk Riesling, men det kan bare være fordommer. Jeg har ikke smakt noen av disse vinene, men antar at disse også havner i kategorien av viner som man drikker hvis man er i området, men ellers ikke anstrenger seg for å finne.
Holder vi oss til drikke, er Cantabria, i likhet med Asturias, mest kjent for cider. Jeg er som tidligere nevnt ingen ciderkjenner. Jeg har lenge tenkt at jeg må gjøre meg bedre kjent med cider. Men så langt har jeg ennå ikke kommet.
Los vinos det la Vuelta 2024.
- 1. etappe: Lisboa > Oeiras
- 2. etappe: Cascais > Ourém
- 3. etappe: Lousã > Castelo Branco
- 4. etappe: Plasencia > Pico Villuercas
- 5. etappe: Fuente del Maestre > Sevilla
- 6. etappe: Carrefour Jerez Sur. Jerez de la Frontera > Yunquera
- 7. etappe: Archidona > Córdoba
- 8. etappe: Úbeda > Cazorla
- 9. etappe: Motril > Granada
- 10. etappe: Ponteareas > Baiona
- 11. etappe: Campus Tecnológico Cortizo. Padrón > Campus Tecnológico Cortizo. Padrón
- 12. etappe: Ourense Termal > Estación de montaña de Manzaneda
- 13. etappe: Lugo > Puerto de Ancares
- 14. etappe: Villafranca del Bierzo > Villablino
- 15. etappe: Infiesto > Valgrande-Pajares. Cuitu Negru
- 16. etappe: Luanco > Lagos de Covadonga
- 17. etappe: Monumento Juan de Castillo. Arnuero > Santander
- 18. etappe: Vitoria-Gasteiz > Maeztu-Parque Natural de Izki
- 19. etappe: Logroño > Alto de Moncalvillo
- 20. etappe: Villarcayo > Picón Blanco
- 21. etappe: Distrito Telefónica. Madrid > Madrid
Los vinos de la Vuelta
Les Vins du Tour de France
- Les vins du Tour de France 2025
- Les vins du Tour de France 2024
- Les vins du Tour de France 2023
- Les Vins du Tour de France 2022
- Les Vins du Tour de France 2021
- Les Vins du Tour de France 2020
- Les Vins du Tour de France 2019
- Les Vins du Tour de France 2018
- Les Vins du Tour de France 2017
- Les Vins du Tour de France 2016
- Les Vins du Tour de France 2015
- Les Vins du Tour de France 2014
- Les vins du Tour de France 2013
- Les vins du Tour de France 2012
- Les vins du Tour de France 2011
- Les vins du Tour de France 2010
I vini del Giro d'Italia
- I vini del Giro d'Italia 2024
- I vini del Giro d'Italia 2023
- I vini del Giro d’Italia 2022.
- I vini del Giro d’Italia 2021.
- I vini del Giro d’Italia 2020.
- I vini del Giro d'Italia 2017
- I vini del Giro d'Italia 2016
- I vini del Giro d'Italia 2015
- I vini del Giro d’Italia 2014
- I vini del Giro d’Italia 2013
- I vini del Giro d’Italia 2012
- I vini del Giro d’Italia 2011
Ønsker du bedre forhold for syklende?
Meld deg inn i Syklistforeningen, organisasjonen som arbeider for hverdags– og tursyklister. Syklistene arbeider politisk nasjonalt og lokalt for å bedre forholdene for syklister. Vi trenger en slagkraftig organisasjon om ivaretar de syklendes interesser. Som medlem får du gode medlemstilbud og andre fordeler. Meld deg inn nå! Se her om Sykistforeningens lokallag i Oslo.
Dessverre er Syklistforeningen medlem av Trygg Trafikk, som er en bilistorganisasjon med hovedbudskap at bilen skal fram, og at alle andre må passe seg. Når det gjelder sykling har de ikke stort annet å bidra med enn et evindelig mas om å bruke hjelm. Enda verre: Trygg Trafikk er igjen medlem av bilbransjens lobbyorganisasjon Opplysningskontoret for veitrafikken. Dette gjør at jeg har blitt ganske ambivalent til foreningen. Men lokallaget i Oslo gjør en viktig jobb for oss som bor der.
Grasrotandelen: Er du blant oss som pleier å tape penger på tipping, Lotto eller andre pengespill fra Norsk Tipping? La noe av pengene gå til å støtte arbeidet for de syklendes interesser. Syklistforeningen Oslo er registrert som grasrotmottaker nummer 995213400 (peker til PDF-fil med strekkode du kan ta med deg til kommisjonæren). Grasrotandelen må gå til lokale foreninger, så jeg håper andre lokallag også benytter den muligheten. Men jeg har ikke noen detaljer om dette. Les mer om grasrotandelen hos Norsk Tipping.