Betalte lenker og betalt innhold

Det hender jeg får spørsmål om jeg tar imot sponset innhold. Det har gjerne vært noen som representerer spillselskaper som har villet ha inn artikler med lenker til deres tjenester. Svaret er veldig enkelt: NEI. Jeg tar ikke imot slikt innhold fra andre. Skriver jeg pent om et produkt eller en tjeneste, så er det fordi det er et produkt eller en tjeneste jeg mener det er verdt å skrive pent om. Det er gjerne produkter eller tjenester jeg selv benytter, uten at jeg får noen betaling for å anbefale noen.

Jeg har, som sikkert folk har sett, annonser formidlet gjennom Google.  Jeg har inntrykk av at disse annonsene velges dels ut fra hva som omhandles på den aktuelle siden, brukerens søkehistorikk og selvfølgelig annonsørenes betaling. Jeg har ikke kontroll med disse annonsene, og her kan det noen ganger dukke opp annonser jeg helst ikke ville ha tatt inn.

Jeg har avtaler med en del selskaper som innebærer at jeg får betalt dersom noen kjøper deres varer eller tjenester etter å ha klikket på lenker fra mine nettsider. Hvis jeg anbefaler eller på annen måte omtaler en bok, en CD eller et annet produkt så skjer det på mitt initiativ basert på egne erfaringer. Dersom produktet leveres av noen jeg har avtale med, vil jeg lenke til denne leverandøren. Men jeg lenker også til andre når ingen av “mine” leverer det som omtales. Ingen har betalt for eller vil kunne betale for omtale. De selskaper jeg oftest vil lenke til, og som jeg har avtale med, er Amazon US, Amazon UK, Amazon FR, SheetmusicPlus, og MusicRoom.

Blogg om jus og andre spørsmål som jeg måtte være opptatt av.